جستجوی خبر
Please enter a text to search articles by
Optionally choose start date of article
Optionally choose end date of article
Optionally limit search result to specific categories

اخبار و رویدادها
تاریخ انتشار: دوشنبه 31 تیر 1398

  ۳ هزار کیلومتر ایل‌راه‌ عشایری در آذربایجان‌غربی وجود دارد

امتیاز: Article Rating

 

 

 

ارومیه- ایرنا- مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی گفت: سه هزار کیلومتر ایل‌راه‌ عشایری در این استان وجود دارد که سالانه ۱۰ درصد آنها مرمت و بازسازی می‌شود.
بهرام زینال زاده روز دوشنبه در حاشیه بازدید از چادرهای عشایری منطقه سیلوانا به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی یکسال گذشته ۲۹۱.۵ کیلومتر از ایل‌راه‌های این استان مرمت و بازسازی شد و با مرمت این راه‌ها ۹۴۹ خانوار عشایری از مسیرهای مناسب برای تردد برخوردار شدند.
وی اضافه کرد: امسال نیز با هدف بهبود راه‌های ارتباطی عشایری و برای اجرای طرح‌های مرمت و بازسازی مسیرهای ارتباطی عشایر ۱۳ میلیارد و ۲۷۱ میلیون ریال تخصیص یافت.
وی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید توجه ویژه‌ای به عشایر دارد، ادامه داد: بهبود وضعیت ایل‌راه‌ها از جمله مهمترین برنامه‌های اداره‌کل امور عشایر آذربایجان‌غربی است که با اهتمام ویژه‌ای آن را دنبال می‌کنیم.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌غربی بیان کرد: ساماندهی این مسیرها می‌تواند در کمک به عشایر برای کوچ آسان‌تر به ییلاق و قشلاق و محرومیت‌زدایی از این قشر مؤثر باشد.
وی ادامه داد: عشایر این استان با امکانات محدود نقش برجسته و مهمی را در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند و باید امکانات و تجهیزات لازم در اختیار آنان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری در استان وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد حدود ۶۰۰ خانوار به خارج از استان کوچ کرده‌اند و بقیه نیز در داخل استان و در شهرستان‌های چالدران، خوی، پلدشت، ماکو، مهاباد، سلماس و شاهین‌دژ ییلاق و قشلاق می‌کنند.
وی با بیان اینکه بهبود معیشت خانوارهای روستایی دارای جایگاه خاصی در بخش کشاورزی است، افزود: هم‌اکنون ظرفیت‌های مطلوبی در بخش کشاورزی استان برای بهبود معیشت خانواده‌های روستایی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه رسیدگی به مشکلات بهداشتی عشایر در اولویت است، گفت: در این راستا بازدیدهای میدانی از مناطق ییلاقی غشایرنشین صورت می‌گیرد تا مشکلات شناسایی و برطرف شود.
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ آذربایجان‌غربی سومین استان کشور از نظر جمعیت عشایری است و حدود ۱۵ هزار و ۵۹۹ خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۱۰۴ هزار نفر در این استان زندگی می‌کنند که ۳.۵ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.

 

عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۱۶ شهرستان استان دارای عشایر و ۳۳۶ روستا نیز ویژه عشایر است.
 
اشتراک گذاری
تصاویر
  • ۳ هزار کیلومتر ایل‌راه‌ عشایری در آذربایجان‌غربی وجود دارد
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: