به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی بمنظور تبیین گردشگری روستایی و عشایری و بررسی راهکارهای ترقی و توسعه این حوزه از گردشگری استان ،نشست یکروزه ای که در حدود یک ماه قبل مقدمات آن برنامه ریزی شده بود ، امروز درسالن همایش اداره کل برگزار شد .
براساس این گزارش در این نشست ،مقامات و مدیران ارشد استانی ،تعدادی از فرمانداران شهرستانهای استان ،فعالین بخش خصوصی ،کارآفرینان و انجمن ها و سازمان های غیر دولتی حضور گسترده داشتند .
در این نشست ، مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی ، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی، مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری ،مدیر کل امور عشایراستان و فرماندار شهرستان مهاباد سخنرانی کرده و دیدگاه خود را در خصوص گردشگری روستایی و عشایری بیان کردند.
در قسمت دیگری از این نشست ،یکی از کارآفرینان برتر کشور از استان خراسان رضوی که در زمینه راه اندازی اقامتگاه بوم گردی پیشرو و موفق بوده است ، با ارائه گزارشی راهکارها و نقطه نطرات خود را به ویژه در حوزه ایجاد و رونق اقامتگاههای بوم گردی در مناطق روستایی و عشایری برای حاضرین تشریح نمود .
در پایان این نشست از تعدادی از فعالین بخش خصوصی که در زمینه ایجاد اقامتگاههای گردشگری در روستاها موفق عمل کرده اند ،با اهداء لوح تقدیر و تجلیل بعمل آمد.
در حاشیه این نشست ،نمایشگاهی از دستاوردها و فعالیتهای ادارات ذی ربط در زمینه گردشگری روستایی برپا شده بود که حاضران در همایش از آن بازدید نمودند .
بدنبال شناسایی قابلیتهای سرمایه گذاری د رمناطق روستایی و رفع موانع موجود هستیم
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی ؛ مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان که در اولین نشست توسعه گردشگری و عشایری استان به ایراد سخنرانی پرداخت در خصوص اهداف برگزاری این نشست گفت : با توجه به قانون حمایت از توسعه پایدار در مناطق عشایری و روستایی ، در پی این هستیم تا با برگزاری این نشست و جلسات دیگر، ظرفیت ها و راهکارهای لازم را با همکاری مدیران مسئول بررسی کنیم .
او افزود : از دوماه پیش طی جلسات و گفتگو هایی که با حضور مدیران و کارشناسان بنیاد مسکن ،اداره امور عشایر ، دفتر امور روستایی استانداری ،ورزش و جوانان و برخی دیگر از ارگانهای ذی ربط داشتیم ،تصمیم براین شد تا با برگزاری این نشست همه جانبه ، ضمن اینکه اهمیت توسعه گردشگری روستایی و عشایری را عیان سازیم برای قدم نهادن در این عرصه به یک مدیریت یکپارچه ای برسیم .
جلیل جباری ادامه داد : روستاها و مناطق عشایری استان آذربایجان غربی دارای ویژگیهای خاصی از نظر آب و هوای مناسب ، تنوع طبیعت و چشم اندازهای بکر و انواع خوراک و غذاهای بومی هستند و هم اکنون49 روستای استان بعنوان مقصد گردشگری ، تصویب شده اند و با این همه استعداد های موجود ، می طلبد که همه مسئولین دولتی دست اندر کار و بخش غیر دولتی ، به شکل جدی سازو کار توسعه و پیشرفت گردشگری روستایی را بررسی کنند.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت : استاندار جدید آذربایجان غربی در بدو ورود خود به استان تاکید ویژه ای برای گردشگری روستایی داشت که جا دارد از این توجه خاص ایشان تشکر شود و برهمین اساس انتظار می رود که دستگاههای مسئول نیز برحسب وظایف خود گامهای اساسی را در این زمینه بردارند .
مدیرکل استان ادامه داد : در بحث گردشگری روستایی و عشایری استان ، کار برای انجام دادن فراوان است ، حجم زیادی از تولیدات عشایری وجود دارد که نتوانسته ایم آن را وارد بازار کنیم ،در موضوع گردشگری مزارع و کشاورزی که علاقه مندان زیادی هم دارد می توان کار کرد ،رویدادها و مناسبتهای فرهنگی و منطقه ای را می توان برگزار نمود ،این کارها و خیلی بیشتر از آن، تنها با تعامل و همکاری همه دستگاهها ی اجرایی دولتی و فعالین بخش غیر دولتی امکان پذیر است.
او افزود : بدنبال شناسایی قابلیتهای سرمایه گذاری در این مناطق هستیم تا بتوانیم بهترین و اقتصادی ترین طرح ها و مجریان آن را انتخاب و حمایت کنیم و تسهیلاتی که به همین منظور برای استان در نظر گرفته شده است را بموقع و بهینه بکار گیریم .
مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان در پایان سخنان خود ضمن تقدیر و تشکر از تمامی مدیران کل ،فرمانداران،مسئولین و فعالین گردشگری که در این نشست حضور یافته اند گفت : این اداره کل به نوبه خود و در حد توان و در چارچوب قوانین موجود، برنامه ریزی ها و اقدامات تعریف شده ای برای توسعه گردشگری روستایی و عشایری داشته و دارد و انتظار داریم سایر دستگاههای مسئول نیز همراهیهای لازم را در این زمینه داشته باشند.
در ادامه این نشست مهندس زینال زاده مدیرکل امور عشایر استان ضمن تقدیر و تشکر از توجه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در راستای استفاده از ظرفیت های عشایر بیان داشتند سهم عشایر از اکوتوریسم بسیار کم است و تشکلها باید فعالیت خود را در بخش گردشگری ارتقاء بخشیده و سیستم دولتی را در این خصوص به چالش بکشانند.
ایشان افزودند : استان آذربایجان غربی سومین استان عشایر نشین کشور است که نزدیک به شانزده هزار خانوار عشایر در این استان سکونت دارند و حدود یکصدوچهار هزار نفر جمعیت دارند که 3/5 درصد جمعیت استان را تشکیل میدهند با این حال 25 درصد از تولیدات دامی و لبنی استان را تامین میکنند طبق آمار یک عشایر برای 16 نفر غذا تولید می کند.
ایشان بیان داشتند علیرغم اینکه استان ما استان مرزی بوده و توریست ها از مرز های استان ما وارد کشورمان می شوند متاسفانه نتوانسته ایم نقشه راهی منسجم برای هدایت توریست به مناطق بکر و طبیعی استان ترسیم نمائیم و مناطق دیدنی استان را به افراد علاقه مند خارجی و داخلی معرفی کنیم.
ایشان با اشاره به سهم اعتبارات گردشگری استان افزودند که از این اعتبارات 10 درصد را در اختیار افراد علاقمند گردشگری عشایری و روستایی قرار می دهیم که بتوانند زمینه ای برای افزایش درآمد روستاییان و عشایر عزیز استان مان ایجاد نمایند.
مدیرکل امور عشایر استان اظهار داشتند یکی از مباحث مهم در جذب توریست ایجاد امکانات رفاهی و بهداشتی است و در نهایت اعلام داشتند هدف از این نشست ایجاد اشتغال و بهبود معیشت جامعه و تقویت سرمایه اقتصادی جامعه عشایری و روستایی می باشد.
تصویب و معرفی مسیرهای گردشگری استان ،در توسعه گردشگری روستایی نیز موثر خواهد
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی ؛ تقی کهوریان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی که در اولین نشست توسعه گردشگری و عشایری استان شرکت کرده بود گفت : در بخش گردشگری ،کار دولت تسهیل گری و ایجاد زیرساختها است که البته در این بخش نیز، فعالین غیر دولتی می تواند کمک حال باشد .
او ادامه داد: اگر ما این اصل را بپذیریم که گردشگری پیشگام توسعه است ، برای تحرک بخشی به آن نیز باید الزامات و مبانی لازم را مهیا و ایجاد کنیم .
کهوریان ادامه داد : لازم است که مسیرهای گردشگری استان را شناسایی و تدوین کنیم و پیشنهاد می شود برای این موضوع ، یک کمیته فنی ویژه متشکل از کارشناسان امر تشکیل شود تا با بررسیهای میدانی و در نظر گرفتن سلایق گردشگران، مسیرها و پکیج های گردشگری متنوع را ارائه دهند.
او در همین خصوص اضافه کرد : شناسایی مسیرهای گردشگری باتوجه به بُعد مسافت و نزدیکی آن به مناطق و جاذبه های تاریخی و طبیعی ، گردشگران را در همه نقاط استان پخش می کند و مناطق روستایی را نیز شامل می شود .
او با اشاره به یکی از مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید گفت: یکی از مشکلاتی که سرمایه گذاران بخش خصوص با آن روبرو هستند، فرایند طولانی و خسته کننده استعلامات است؛ برای این منظور به همه دستگاههای اجرائی تکلیف کرده ایم که استعلامات واصله از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی را حداکثر ظرف مدت یکماه پاسخ دهند و اطاله این فرایند به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
او در پایان سخنان خود گفت: از دبیرخانه این نشست می خواهیم که مسائل و موضوعات مطرح شده در خصوص گردشگری روستائی و عشایری را احصاء نموده تا در جلسه آتی کارگروه تخصصی میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان بصورت ویژه در دستور کار قرار گیرد.