به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی بعداز ظهر دیروز طی مراسمی در پارک ائللر باغی شهر ارومیه ، جشنواره منطقه 2 سفره ایرانی – فرهنگ گردشگری با حضور مقامات استانی و کشوری و مشارکت تعداد کثیری از همشهریان و گردشگران آغاز بکار کرد .
براساس این گزارش در آئین افتتاح این جشنواره ابتدا حسین امامی معاون گردشگری استان ضمن خیر مقدم به مهمانان و همشهریان از تعامل و همکاری خوب معاونت های گردشگری استانهای شرکت کننده دراین جشنواره قدردانی بعمل آورد .
او موضوع غذا و نحوه میزبانی از گردشگران را یکی از اولویت های مهم و جدید صنعت گردشگری دانست و عنوان کرد : هتل ها ، مهمان پذیرها و مجتمع های خدمات رفاهی که در طبخ غذا، نحوه ارائه آن و اصول و استانداردهای خوب پذیرایی را به نحو احسن مراعات می کنند همواره در کسب و کار خویش موفق می باشند .
در ادامه این مراسم مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی ، ضمن خیر مقدم ویژه به همه مهمانان و شرکت کنندگان در این جشنواره به همکاری خوب و سازنده سازمان مرکزی و ادارات کل میراث فرهنگی شمال غرب کشوراشاره کرد و گفت : ما از سال پیش موضوع میزبانی آذربایجان غربی برای اجرای دومین جشنواره منطقه 2 سفره ایرانی و فرهنگ گردشگری را مطرح نمودیم زیرا که معتقد بوده و هستیم که این استان در زمینه صنعت گردشگری ظرفیتهای بالایی دارد .
جلیل جباری افزود : یکی از استعدادهای مهم استان آذربایجان غربی بعد از صنعت و کشاورزی ، حوزه گردشگری می باشد که در سالیان گذشته مغفول مانده بود ولی خوشبختانه هم اکنون گفتمان گردشگری به بحث رایج و عمومی تبدیل شده و مقامات استانی نیز توجه ویژه ای به این بخش داشته و در شورای برنامه ریزی و توسعه استان جایگاه خاصی برای صنعت گردشگری در نظر گرفته شده است که امیدواریم در نهایت با این رویکرد مثبت ؛ شاهد توسعه بیشتر گردشگری در دولت تدبیر و امید باشیم .
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی در ادامه سخنان خود به موضوع سرمایه گذاری خصوصی در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت : در سال 95 حجم سرمایه گذاری در بخش گردشگری استان نسبت به مدت مشابه سال قبل آن 20 درصد افزایش داشته و هم اکنون 30 پروژه سرمایه گذاری مربوط به این حوزه در استان فعال و در حال بهره برداری می باشد .
براساس این گزارش درادامه این مراسم مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز به ظرفیتهای زیاد و بالقوه کشور در زمینه غذا اشاره کرد و گفت : هدف از برگزاری اینگونه جشنواره ها این است تا این ظرفیت های مغفول مانده را شناسایی و احیاء کنیم و غذاهای بومی – محلی در رستورانها و هتل ها برای مشتریان عرضه شود .
محسن رنجبر افزود : غذاهای بومی – محلی یکی از نشانه های هویتی و فرهنگی محسوب می شود ضمن اینکه این نوع غذاها در سالم سازی تغذیه جامعه نقش تعیین کننده ای دارد .
او ادامه داد : تنوع بخشی به جاذبه های گردشگری و مقصد سازی جدید با استفاده از تنوع غذایی از دیگر اهداف ویژه این جشنواره است ضمن اینکه از این طریق می توانیم فرهنگ اصیل ایرانی را به گردشگران نشان دهیم .
در ادامه این مراسم ، جشنواره منطقه 2 سفره ایرانی – فرهنگ گردشگری بطور رسمی افتتاح شده و مدعوین از غرفه های مختلف و متنوع این نمایشگاه بازدید کردند .
در این جشنواره استانهای آذربایجان غربی و شرقی ، اردبیل و زنجان در در قالب 67 غرفه انواع غذاهای بومی – محلی ، دمنوش ها ، پیش غذاها و خوراکیها را در معرض نمایش و عرضه قرار داده اند .
گفتنی است این جشنواره و نمایشگاه از روز چهارشنبه 4 مرداد شروع و تا روز جمعه 6 مرداد از ساعت 5 بعداز ظهر تا 11 شب همراه با اجرای برنامه های فرهنگی و هنری برای بازدید علاقه مندان و گردشگران ادامه خواهد داشت .
شایان ذکر است در این جشنواره اداره کل امور عشایر استان نیز با برپایی سیاه چادر عشایری توانست ضمن به تصویر کشیدن آداب ، سنن و فرهنگ جامعه عشایری ، محصولات سالم و طبیعی عشایر اعم از ماست ، دوغ ، کره و پنیر عشایری ، عسل طبیعی و خالص مناطق عشایری را جهت تقویت و ترویج تغذیه سالم به همشهریان عزیز عرضه نماید .