علی بهادری روز
چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کوچ بهاره عشایر بدون
هماهنگی با اداره کل محترم منابع طبیعی و آبخیزداری به مراتع مناطق ییلاقی
استان تخلف محسوب میشود و قبل از زمان تقویم کوچ، خدماترسانی از سوی هیچ
دستگاه اجرایی برای عشایر در نظر گرفته نشده است.
وی ادامه داد: با آغاز فصل بهار و گرم شدن مناطق قشلاقی، عشایری که 5 ماه به ییلاقات کوچ می کنند هر سال از بخشهای مختلف استان به مناطق سردسیر و ییلاقی استان کوچ میکنند.
وی تاکید کرد: اکنون که در اواخر زمستان و آغاز فصل بهار هستیم بهمنظور جلوگیری شیوع ویروس کرونا کوچ عشایر با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری به تعویق افتاد تا تمهیداتی در خصوص تاخیر کوچ بهاره اتخاذ شود.
وی بیان کرد: 15 هزار و 599 خانوار عشایری با حدود 104 هزار نفر جمعیت در 16 شهرستان این استان مستقر هستند که حدود 600 خانوار از آنها به ییلاقهای خارج از استان در دامنههای جنوب سهند و اطراف شهرستان مرند از توابع آذربایجان شرقی کوچ میکنند.
سرپرست ادارهکل امور عشایر آذربایجانغربی گفت: عشایر آذربایجانغربی، همه ساله با شروع فصل تابستان و بهبود پوشش طبیعت به مناطق خوش آب و هوای ییلاقی کوچ می کنند.
بهادری ادامه داد: شش هزار خانوار از عشایر شمال استان بیشتر به مناطق ییلاقی شهرستان چالدران کوچ میکنند و عشایر جنوب استان نیز به مناطق ییلاقی شهرستانهای نقده، پیرانشهر، اشنویه، مهاباد ، ییلاقات سلیم خان شهرستان شاهین دژ و دامنههای سهند آذربایجان شرقی کوچ می کنند.
وی بیان کرد: عشایر به مدت 2 تا 5 ماه در این مناطق حضور خواهند داشت و سپس کوچ خود را به مناطق قشلاقی آغاز میکنند.
به گزارش ایرنا 2 میلیون و 670 هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و 600 هزار هکتار با 59 درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان 12 ایل و 21 طایفه مستقل هستند و 336 روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.