جستجوی خبر
Please enter a text to search articles by
Optionally choose start date of article
Optionally choose end date of article
Optionally limit search result to specific categories

اخبار و رویدادها
تاریخ انتشار: شنبه 07 اردیبهشت 1398

  وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: توانمند سازی و افزایش درآمد و رفاه عشایر از طریق ایجاد زنجیره ارزش

امتیاز: Article Rating

 

 

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، محمود حجتی امروز شنبه 7 اردیبهشت ماه در گردهمایی سراسری مدیران تشکل ها و مسوولین امور عشایر کشور اظهار داشت: عشایر خیلی کمتر از آنچه که حاصل دسترنجشان است بهره برده و نتایج مرارت ها و زحمات و تولید این قشر بیشتر نصیب دیگران شده است.
وی ادامه داد: با راه اندازی و تکمیل زنجیره های ارزش و تولید و رفع نیازهای عشایر باید تلاش کنیم محصولات عشایر بدون واسطه به دست مصرف کننده نهایی برسد.
حجتی با بیان اینکه بسترهای پشتیبانی ایجاد زنجیره اعم از امکانات، منابع اعتباری و آموزش توسط دولت در بخش عشایر آماده شده است، افزود: در زنجیره ارزش علاوه بر تولید گوشت باید به صنایع جانبی مانند تولید پشم نیز توجه شود.
وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: در گذشته، بخش عمده اقتصاد عشایر حول محور دام بود، اما امروز با افزایش قیمت ارز برخی از صنایع جانبی دامپروری مانند پشم و پوست باید در دستور کار قرار گیرد.
وی اضافه کرد: بخشی از زنجیره ارزش در جامعه عشایری، صنایع دستی است که درآمدزا می باشد و باید پیگیری شود تا این صنایع به طور مستقیم به دست مصرف کنندگان برسد.
حجتی گفت: تشکل های عشایری باید با ایجاد مراکز عرضه مستقیم در شهرها به موضوع ارائه صنایع دستی بپردازند.
وزیر جهاد کشاورزی بوم گردی و تولید گیاهان دارویی را از دیگر بسترهای افزایش درآمد عشایر عنوان کرد و افزود: توسعه بوم گردی و گردشگری عشایر منجر به توسعه مناطق عشایری خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیت های فراوان گیاهان دارویی در مناطق عشایری و عرصه های منابع طبیعی کشور اظهار داشت: با تقویت تولید گیاهان دارویی در عرصه مراتع، آموزش و حمایت مالی به صورت فنی و سازگار با محیط زیست، می توان زمینه های کار و درآمد را برای عشایر ایجاد کرد.
حجتی با تاکید بر افزایش رفاه جامعه عشایری، گفت: امور رفاهی اعم از تامین آب سالم، مسکن، بهداشت و آموزش باید با همکاری سایر دستگاه ها برای عشایر ایجاد شود تا بخشی از نگرانی های این جامعه برطرف و بتوانند به تولید خود ادامه دهند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید نگاه توسعه ای به جامعه عشایری داشته باشیم، گفت: توانمندسازی تنها جنبه اقتصادی ندارد بلکه توانمندسازی به معنای اجتماعی، فرهنگی، فکری و آموزشی نیز هست.
وی رفع نیازهای عشایر و توانمندسازی آنان را ضروری دانست و اظهار داشت: عشایر باید به حقوق خود وقوف پیدا کنند و این اتحادیه ها، تشکل ها و تعاونی های عشایری هستند که باید نیازهای عشایر را تعریف و پاسخگوی آن باشند.

گفتنی است، در این گردهمایی که معاون برنامه ریزی و اقتصادی و معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور عشایر ایران و 300 نفر از مدیران تشکل ها و مسوولین امور عشایر کشور حضور داشتند، از نمونه های برتر اتحادیه ها، تعاونی های عشایر و صندوق خرد زنان عشایری با اهدا لوح، تقدیر بعمل آمد

 

 

 

 

اشتراک گذاری
تصاویر
  • وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: توانمند سازی و افزایش درآمد و رفاه عشایر از طریق ایجاد زنجیره ارزش
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: