اولین جلسه شورای عشایر شهرستان میاندوآب به ریاست فرماندار میاندوآب و با حضور مدیر کل امور عشایر استان در سال 98 برگزار گردید
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان، مهدی قهرمانی عصر روز شنبه در نخستین جلسه شورای عشایر این شهرستان که با حضور مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی، نمایندگان عشایر و جمعی از مسوولان ذیربط تشکیل شد، افزود: با توجه به آغاز فصل کوچ عشایر به ییلاق های منطقه اقدامات لازم در جهت تامین آرد، سوخت و آب آشامیدنی عشایر باید در دستور کار مسوولان و شورای عشایر شهرستان قرار گیرد.
وی با اشاره به نقش مهم عشایر در تامین محصولات دامی و لبنی کشور گفت: باید در راستای ارتقای قابلیت تولید و سلامت و امنیت غذایی گام های موثری در جهت حمایت و تامین مایحتاج عشایر برداشته شود.
وی افزود: تامین آرد مورد نیاز عشایر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از این رو از اداره غله انتظار می رود در جهت تامین و تخصیص سهمیه عشایر در اسرع وقت اقدام شود.
فرماندار میاندوآب همچنین با اشاره به تامین سوخت و آب آشامیدنی مورد نیاز عشایر این شهرستان، اظهار داشت: استفاده از آبگرمکن و پکیج های خورشیدی برای تامین روشنایی، استحمام، کاهش مصرف سوخت های فسیلی و مشکل انتقال سوخت از جمله طرح هایی است که در جهت رفاه حال عشایر منطقه اجرا خواهد شد.
وی افزود: خطوط انتقال آب آشامیدنی نیز با هماهنگی آب و فاضلاب روستایی، امور عشایر و دهیاران روستاهای مسیر باید احداث و ساماندهی شود.
فرماندار میاندوآب در ادامه با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده از محل مالیات بر ارزش افزوده بیان کرد: در سال گذشته 500 میلیون ریال از محل ارزش افزوده به امور عشایر شهرستان پرداخت شد.
وی ادامه داد: اجرای طرح های مورد نظر با تخصیص بودجه از محل ارزش افزوده پیگیری می شود که با تحقق این مهم، گامی بزرگ در حل مشکلات عشایر این شهرستان برداشته خواهد شد.
وی با اشاره به انتقال دام توسط برخی افراد سودجو گفت: برای جلوگیری از سرقت و قاچاق دام در پوشش عشایر و حفظ امنیت دام های آنان طرح پلاک گذاری دام ها در جهت کنترل دقیق آمار ورود و خروج دام اجرا خواهد شد.
مدیر کل امور عشایر استان در جلسه شورای عشایری شهرستان میاندوآب ضمن خیر مقدم به حاضرین و تبریک اعیاد شعبانیه با اشاره به پتانسیل های مناطق عشایری شهرستان میاندوآب اظهار داشتند : شرکت تعاونی شهرستان میاندوآب و صندوق اعتبارات خرد زنان نقطه عطفی برای تقویت ، توسعه و ساماندهی فعالیت و اشتغال عشایر در راستای بهبود معیشت آنان می باشد.
مهندس زینال زاده با بیان اینکه تسهیلات پرداختی از اعتبارات خشکسالی نقطه قوتی برای اشتغال پایدار در جامعه عشایری می باشد افزود ما توانستیم با همکاری سازمان فنی و حرفه ای مهارت های نوینی را در راستای توسعه اقتصادی در جامعه توانمند عشایر نهادینه نمائیم . ایشان از عنایت و امعان نظر مقام عالی استان و فرماندار محترم از دستور مساعد در هزینه کرد اعتبارات ارزش افزوده در مناطق عشایری تقدیر و قدر دانی نمودند و اظهار امیدواری کردند این اعتبارات در مناطق عشایری جهت کمک به زیر ساخت های مناطق عشایری نظیر تهیه آب سالم و بهداشتی و مرمت و بازسازی و بهبود ایل راه های عشایری و همچنین استفاده از انرژی های نو نظیر استفاده از پنل های خورشیدی جهت ایجاد روشنایی و شارژ تلفن همراه و ایجاد حمام های خورشیدی در مناطق ییلافی عشایر هزینه گردد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان، یکهزار و 350 خانوار عشایری با جمعیت هفت هزار و 500 نفر در 82 روستای میاندوآب ساکن هستند. جمعیت دامی عشایر میاندوآب 135 هزار راس است که نقش مهمی در تولید شیر و گوشت قرمز این شهرستان دارند.


