جستجوی خبر
Please enter a text to search articles by
Optionally choose start date of article
Optionally choose end date of article
Optionally limit search result to specific categories

اخبار و رویدادها
تاریخ انتشار: یکشنبه 20 اسفند 1396

  جلسه شورای حفاظت از حقوق بیت المال استان آذربایجان غربی

امتیاز: Article Rating

 

 

 

جلسه شورای حفاظت از حقوق بیت المال استان آذربایجان غربی به ریاست آقای حیدری رییس کل دادگستری استان و رییس شورای حفاظت از حقوق بیت المال و با حضور اکثریت اعضای جلسه در سالن امامت دادگستری در تاریخ 96/12/21 برگزار گردید.
 
در این نشست مهندس زینال زاده با اشاره به جمعیت عشایر استان افزودند : بر اساس سرشماری سال 1387 در استان آذربایجان غربی 15599 خانوار عشایری با جمعیت بالغ بر 103927 نفر عشایر سکونت دارند که کل دام عشایر نزدیک به یک میلیون نهصد هزار واحد دامی می باشد که یک میلیون یکصد چهل هزار واحد دامی دارای پروانه چرا بوده و مجاز می باشند برابر بررسی های صورت گرفته تخریب مراتع در حوزه عشایری بسیار کمتر از حوزه های روستایی می باشد.
 
مدیرکل امور عشایر استان بیان داشتند : بیشترین عشایر کوچنده استان با نزدیک به چهار هزار خانوار کوچنده متعلق به عشایر شهرستان چالدران است که علاوه بر عشایر خود شهرستان چالدران از شهرستان های سلماس، خوی، چایپاره، پلدشت، شوط، ماکو نیز به مناطق شهرستان چالدران کوچ می کنند کمترین عشایر کوچنده استان نیز عشایر شهرستان بوکان می باشد.
 
ایشان اظهار داشتند شهرستان کوچ پذیر جنوب استان شهرستان شاهین دژ می باشد که از شهرستان های مهاباد، بوکان، میاندوآب و 12 خانوار نیز از عشایر کوچنده استان آذربایجان شرقی به مناطق شهرستان شاهین دژ کوچ می کنند.
 
در استان آذربایجان غربی 540 مرتع ییلاقی شناسایی شده که حدود 1386 یورد عشایری در این مراتع که عمدتاً مناطق مرزی می باشد مستقر هستند حدود 560 خانوار عشایری استان به آذربایجان شرقی کوچ می کنند که حدود 500 خانوار در دامنه های سهند و 60 خانوار نیز در شهرستان مرند مستقر می شوند. 
ایشان حفظ و حراست از منابع طبیعی را همگانی دانسته و افزودند همانگونه که نظام جمهوری اسلامی متعلق به همه ما می باشد، حفظ و حراست از منابع طبیعی نیز وظیفه همه ما می باشد.
 
وی افزودند : کوچ عشایر استان از اواخر خرداد و اوایل تیر ماه آغاز می شود و در بعضی از شهرستانها عشایر از 15 اردیبهشت به مدت یک ماه تا 45 روز در میان بند ها مستقر شده و سپس به سمت مناطق ییلاقی کوچ می کنند.

 

مدیرکل امور عشایر استان بیان داشتند یکی از مشکلات اساسی عشایر شمال استان بسته شدن ایل راهها و راه های مواصلاتی امن ازجمله زیرگذر ها در جاده های اصلی و خط سیر عشایر برای عبور دام های عشایر می باشد که با توجه به عبور دام های عشایر از بزرگراه ها احتمال خطرات پیش بینی شده ازجمله تصادفات و مخاطرات جانی و مالی در پی خواهد داشت که انتظار است مسئولین و متولیان امر در هنگام احداث جاده ها به محل عبور و مرور احشام که از قدیم الایام مورد استفاده عشایر است توجه و پیش بینی های لازم را بعمل آورند.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

اشتراک گذاری
تصاویر
  • جلسه شورای حفاظت از حقوق بیت المال استان آذربایجان غربی
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: