حضرت آیت الله حسن عالمی در همایش زکات و فرهنگ مدیریت جهادی که با حضور نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری، امام جمعه ارومیه و رئیس شورای زکات استان ، امام جمعه اهل تسنن شهرستان ارومیه، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، مدیر کل امور عشایر استان و جمعی از مسئولان استانی در سالن امفی تئاتر سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی برگزارشد ، با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ زکات در جامعه اظهارکردند : مردم ایران پیرو مکتب اهل بیت (ع) هستند و نسبت به فریضه بزرگ الهی زکات اهتمام دارند و بر اساس فرموده پیامبر اکرم (ص) زکات پل اسلام است.
ایشان افزودند : با تحقق زکات، هیچ فقیری در جامعه وجود نخواهد داشت و اقتصاد مقاومتی محقق می شود.
نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: در روایتی آمده است که وقتی آیه وجوب زکات نازل شد رسول گرامی اسلام (ص) مردم را به مسجد فراخواند و وجوب زکات را برای مردم تبیین فرمودند.
بعد از ایشان حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی قریشی نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه ارومیه بیان داشتند نماز ارتباط خلق با خالق است و زکات ارتباط خلق با مخلوق است و کسی که اهل زکات نباشد نماز او نیز در درگاه خداوند متعال پذیرفته شده نیست.
وی ادامه دادند : هنگامی که در جامعه از پرداخت زکات خودداری شود زمین برکات خود را از انسانها منع و باز خواهد داشت.
قریشی با بیان اینکه لازمه بهره مندی از برکات آسمانی و زمینی، پرداخت زکات است، به پیامدهای فردی و اجتماعی زکات اشاره و ادامه دادند : پرداخت به موقع مواجب شرعی می تواند در حل بسیاری از مشکلات اقتصادی جامعه مؤثر باشد.
رئیس شورای زکات کشور یادآوری کردند: در فقه شیعه تاکید شده که در پرداخت زکات واجب نباید سستی و کم کاری صورت گیرد و باید در این مورد همه علما و رسانه هایی که توان تبلیغ دارند مردم را از ضرورت پرداخت زکات آگاه کنند. آقای انتظاری با بیان اینکه در استان شاهد رشد روز افزون میزان پرداخت زکات هستیم، افزودند : امیدواریم ساز و کارهای لازم برای ترویج فرهنگ زکات در استان توسط مسئولین استانی فراهم شود.
امام جمعه اهل سنت ارومیه هم در این همایش اظهار کردند: خدای متعال مومنان را کسانی وصف می کند که نماز را اقامه کرده و زکات را پرداخت می کنند که این نشان از اهمیت پرداخت زکات است، ماموستا عبدالقادر بیضاوی ترک نماز و زکات را از عوامل گرفتاری در دوزخ برشمرد و گفتند: تمام کسانی که وظیفه پرداخت زکات دارند فقرا را شناسایی کرده و با پرداخت زکات و انفاق به آنان، از مستمندان جامعه دستگیری کنند.
نجفعلی انتظاری در همایش زکات و فرهنگ مدیریت جهادی که در ارومیه برگزار شد، با بیان این مطلب اظهارکرد: آذربایجان غربی با پرداخت 3 و نیم میلیارد تومان زکات واجب توانسته است رتبه نخست پرداخت زکات در کشور را به خود اختصاص دهد.
حاج آقا مهاجری مسئول هماهنگی و پیگیری امور زکات وزارت جهاد کشاورزی نیز در این همایش گفت : بسترهای لازم برای ترویج فرهنگ زکات زمینه ساز پیشرفت کشور است ، وی تاکید کردند : داشتن آمار و اطلاعات صحیح از اراضی زیر کشت محصولات زراعی در کشور و تعامل و همگرایی بیش از پیش شورای زکات در سطح شهرستانها ، استانها و ارتباط تنگانگ با شورای زکات کشور از مهمترین عوامل و بستر های لازم برای افزایش زکات در کشور است .
آقای مهندس کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیان داشتند : نهادینه کردن فرهنگ جهادی در جامعه مستلزم ترویج فرهنگ و مدیریت جهادی است که در سال مزین به شعار اقتصاد مقاومتی و تولید و اشتغال ترویج این فرهنگ در جامعه بیش از پیش ضرورت دارد، وی تصریح کردند : با وجود کاهش بارندگی در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 110 میلیارد ریال زکات در استان جمع آوری شده است.
ایشان خاطر نشان کردند : افزایش ۳۰ درصدی پرداخت زکات در استان نشان از اهمیت و جایگاه ویژه این فریضه مهم الهی در بین کشاورزان و عمل به ضروریات دین مبین اسلام است .
مهندس کریم زاده با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ زکات در جامعه افزودند: در استان بالای 4 میلیون واحد دامی کوچک وجود دارد و امسال با پیش بینی تولید بیش از 200 هزار تن انگوردر استان امیدواریم تا پایان سال شاهد افزایش پرداخت زکات توسط کشاورزان و مردم در سطح استان باشیم .حجت الاسلام و المسلمین سیدحامد ساجدی نژاد در همایش زکات و فرهنگ مدیریت جهادی که با حضور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، در این همایش اظهار کرد: بیش از 84 درصد از زکات جمع آوری شده استان صرف کمک به فقرا و مابقی در مسایل عمرانی عام المنفعه صرف شده است.
وی ادامه دادند: فلسفه زکات، آزمایش مودیان در بذل مالی که با تلاش از طبیعت بدست آورند و همچنین زدودن فقر از جامعه است.
حاج آقا ساجدی نژاد با بیان اینکه آذربایجان غربی از قطب های مهم کشاورزی کشور است، ادامه دادند : این استان در تولید گندم، جو، دام و انگور سهم بسزایی دارد و از استان های پیشرو به حساب می آید.
این مقام مسئول اظهار کردند : ترویج فریضه زکات که همسنگ فریضه نماز است، مدیریت جهادی می طلبد و در حال حاضر تلاش های زیادی برای نهادینه شدن آن در جامعه صورت می گیرد.
گفتنی است در این مراسم 40 نفر از ریش سفیدان و معتمدین عشایر و روسای ادارات ستادی و شهرستانی و مدیران عامل تشکلهای عشایری حضور داشتند، در ادامه این همایش از 20 نفر از عاملین و فعالان عرصه زکات استان با اهدای لوح تقدیر ، تندیس و هدایایی تجلیل شد.