به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان آذربایجانشرقی کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایر ایران ظهر امروز در گردهمایی مدیران کل امور عشایر کشور در باشگاه فرهنگیان تبریز اظهار کرد: در مجموع تدبیرات دولت تدبیر و امید در بخش کشاورزی فوقالعاده چشمگیر و موثر بود.
وی با بیان اینکه زمانی که در بخش واردات و صادرات با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم میکردیم، ضریب بهرهوری آب بالای هفت درصد رشد کرد،گفت: سال گذشته تولید گندم در حدود ۱۱.۵ میلیون بود همچنین در حوزه صادرات دام زنده مجوز را صادر کردیم و قطعاً اگر چنین صادراتی نبود دچار مشکل میشدیم.
رئیس سازمان امور عشایر با تاکید به اجرایی کردن شعار فرآیندی «تولید از مزرعه تا سفره» گفت: زنجیره تولید به معنای عام این است تا بتوانیم تولید را از محل اولیه هدایت کرده تا به عرضه بازار برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه سازمان عشایر اساس را بر استفاده از ظرفیتها گذاشتیم و از این رو با تشکیل شورای عالی عشایر، سیاست کلان کشوری در راستای ساختار حرکت بهداشتی و بیماری عشایر تبیین شد و به زودی کل طرح به هیات دولت ارسال خواهد شد.
قندالی با تاکید به اینکه اگر در سطح ملی و استانی همگرایی و همافزایی ایجاد شود، دو طرح پیشبینی شده و مصوبه دولتی حلال مشکلات عشایر خواهد بود، افزود: متاسفانه در خود اجرایی شدن ظرفیت آئیننامه ساماندهی عشایر اقدامی صورت نگرفته به طوریکه بیش از ۳۰ درصد این آئیننامه در کشور اجرا نشده است.
رئیس سازمان امور عشایر تاکید فراوان روی ارتقاء ساختار تشکیلاتی خود استانها دارد و گفت: باید شورای عالی عشایر، شورای عشایر استانها آئیننامه ساماندهی را به عنوان میثاق دانسته و طبق آن اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: تلاش کردیم تا در برنامه ششم جا پای پررنگی برای عشایر دیده شود که نتیجه آن ذکر نام عشایر در ۱۷ نقطهبندهای برنامه توسعه ششم است که در برنامه پنجم فقط یک بار آمده هست.
قندالی با اشاره به استفاده از ۳۰۰۰ میلیارد تومان از مالیات بر ارزش افزوده جهت تجهیز منابع عشایر بیان کرد: دولت مکلف کرده تا سالانه به میزان پنج درصد نسبت به ارتقای سطح برخورداری عشایر به موضوع آنها اختصاص داده شود.
وی ابراز کرد: قرار بر این بود که عشایر از تسهیلات کمبهره برخوردار شوند که به تبع آن ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار با دور برگشت پنج ساله تعیین شد که سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان آن اعطاء شده است.
رئیس سازمان امور عشایر با تاکید به اهمیت نقش زنان عشایر نسبت به مردان گفت: در حال حاضر ۳۰۸ صندوق خرد زنان تاسیس کردهایم و مبلغ یک میلیارد تومان بلاعوض به این صندوق اهداء شده است.
قندالی با اشاره به پروژههای سازمان امور عشایر در رابطه با عمل به شعار سال و تعریف چهار پروژه در راستای اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: یک نفر عشایر، پروتئین ۱۶ نفر را تامین میکند و از آنجایی که عشایر نماد اقتصاد مقاومتی هستند، از این رو یکی از زمینههای اقتصاد مقاومتی را در تولید گوشت قرمز دانستیم که نوید این شد که در ضریب تبدیل حرف اول را بزنیم.
رئیس سازمان امور عشایر یادآور شد: دو طرح جامع در رابطه با عشایر جهت مهارتآموزی، سوادآموزی و بهداشت عشایر جزو مصوبه دولت قرار گرفته است که برای این مصوبه زیرشاخههای زیادی دارد.
وی تاکید کرد: اهداف اقتصاد مقاومتی در همه جا دستانداز دارد ولی تنها جایی که مشکل ندارد همین عشایر است و دلیل آن تولید عشایر با توانمندی خود است.
رئیس سازمان امور عشایر اذعان داشت: تشکلها نقش موثری در امور عشایر ایفا میکنند به طوریکه طبق دستورالعمل تمام سیاستگذاری و تامین ملبغ بر عهده سازمان است و مابقی به تشکلها بستگی دارد.
وی افزود: تشکلهای استان آذربایجانشرقی به شدت بحرانزده بودهاند و جدیداً در حال احیاء هستند.
قندالی به اهمیت گیاهان دارویی با محوریت عشایر تاکید کرد و گفت: گیاهان دارویی جزو سیاستهای محوری تعیین شده و یکی از مناطقی که میتواند این سیاست را اجرا کند، جامعه عشایر است و از این رو هر جا تسهیلات لازم باشد، اختصاص مییابد.
وی بیان داشت: به لحاظ اهمیت گردشگری در جامعه و نقش عشایر در گردشگری، اقدام به تدوین دستورالعملی در این راستا کردیم که منجر شد کارگروه ملی با مشارکت سازمان گردشگری تشکیل دهیم که شرح وظایف مشخص شده و به زودی برای استانها ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: با توجه به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ و اهمیت گردشگری، تبریز را به عنوان پایلوت گردشگری عشایر در سال ۲۰۱۸ انتخاب میکنیم.
قندالی یادآور شد: طرح ویژه بهداشت و درمان عشایر نیز با مشارکت دستگاههای ذیربط در حال تهیه بوده و طرح ویژه فرهنگی عشایر نیز تهیه شده است.
قندالی حمایت از تشکلهای عشایری را مورد توجه سازمان امور عشایری دانست و افزود: در قالب طرح حمایت از تشکلهای عشایری، دولت۸۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب کرده که حدود ۵۴ میلیارد تومان به صندوق توسعه عشایر کشور واریز شده است.
وی یادآور شد: بیمه عشایر تفاوت زیادی با بیمه کشاورزی دارد و از این رو بیمه دام را به دو بیمه عمومی و بیمه سوانح تقسیم کردیم و تلاش کردیم با اصلاح ساختار و تقویت تشکلها از توان آنها استفاده کنیم.
قندالی افزود: تشکل و تعاون زمانی موفق است که هیچگونه فساد اقتصادی در آن وجود نداشته باشد.