جستجوی خبر
Please enter a text to search articles by
Optionally choose start date of article
Optionally choose end date of article
Optionally limit search result to specific categories

اخبار و رویدادها
تاریخ انتشار: شنبه 21 اسفند 1395

  استاندار آذربایجان غربی در دومین جلسه شورای عشایری استان : اجرای طرح اسکان عشایر در راستای افزایش کیفیت زندگی و رفاه خانوار عشایری ضروری است

امتیاز: Article Rating

 

دومین جلسه شورای عشایری استان آذربایجان غربی به ریاست آقای مهندس سعادت استاندار محترم ، معاونین استاندار ، فرمانداران ، آقای مهندس کریم زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ، آقای مهندس زینال زاده مدیر کل امور عشایر استان ، مدیران کل و مسئولین دستگاههای اجرایی ذیربط ، فرماندهان نظامی و انتظامی ، روسای ادارات ستادی و شهرستانی عشایر ، مدیران عامل تشکلهای عشایری و جمعی از معتمدین و ریش سفیدان عشایر در ساعت 16/30 روز شنبه مورخه 95/12/21در سالن شهید عطایی استانداری برگزار گردید .
در این جلسه آقای مهندس کریم زاده ضمن تقدیر و تشکر از استاندار معزز استان و فرمانداران در خصوص حسن توجه به مسائل روستائیان و عشایر بیان داشتند: شورای عالی عشایر کشور به ریاست معاون اول رئیس جمهور و در استانها به ریاست استانداران برگزار و مسائل و مشکلات عشایر و راهکارهای عملیاتی تمهید و اجرایی می گردد .
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تاریخچه تشکیل سازمان امور عشایر و ادارات کل عشایر افزودند سازمان امور عشایر بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و با دستور معمار کبیر انقلاب اسلامی ، حضرت امام خمینی (ره) با هدف رفع محرومیت و خدمات رسانی برای عشایر تشکیل یافت .
ایشان با اشاره به مفاد آئین نامه ساماندهی عشایر در خصوص وظیفه مندی دستگاهها به خدمات رسانی در مناطق عشایری اظهار داشتند در سال از سهم اعتبارات ملی و استانی ، طرحها و پروژه هایی برای عمران و آبادانی جامعه عشایری در موافقتنامه ها منظور و اجرایی می گردد .
آقای مهندس زینال زاده مدیر کل امور  عشایر استان نیز در این جلسه از اهتمام ویژه دولت برای رسیدگی به امور عشایر سخن گفتد و افزودند : در سال 95، پنج میلیارد تومان تسهیلات کم بهره با بازپرداخت 5 ساله  و 15 هزار تن نهاده های دامی به صورت مدت دار در اختیار عشایر استان قرار گرفته است.
ایشان با اشاره بر اعتبارات و عملکرد عمرانی چهار ساله اداره کل امور عشایر استان بیان داشتند این اداره کل توانسته با اعتبار دریافتی از خزانه، تعداد  21 پروژه ، با عناوین مرمت و بازسازی 565 کیلومتر ایلراه عشایری ، 158 مورد بهسازی چشمه و احداث آبشخور دامی ، 14715 متر احداث خط انتقال ،7000 مترمربع بهسازی و نوسازی اماکن دامی ، 319 متر مربع حصار کشی دور تانکر آب شرب ، 2735 متر کانال انتقال آب کشاورزی ، 4 مورد احداث وتکمیل استخر ذخیره سازی آب کشاورزی ، آبرسانی سیار به 2600 خانوار عشایری ، 450متر مربع حصار کشی اطراف استخر های آب کشاورزی ، 12 حلقه حفر و تجهیز چاه مالداری ، خرید 29 دستگاه تانکر ثابت و سیار ، مرمت و لایروبی 200 متر قنات ، خرید و نصب 13 دستگاه حمام خورشیدی و سایر پروژه های مورد نیاز جامعه عشایری را اجرا و به بهره برداری عشایر مولد استان برساند .
مدیر کل امور عشایر استان از تشکیل 13 صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری در سال 94 خبر دادند و افزودند با توجه به اینکه زنان در جامعه عشایری نقش بسیار مهمی را در عرصه اقتصادی و تولیدی اعم از  تولیدات دامی ، صنایع دستی ، پرورش مرغ و بوقلمون و ... دارند بدین منظور اداره کل امور عشایر استان توانسته با تشکیل 13 صندوق اعتبارات خرد زنان در سال 94 تعداد صندوق های خرد زنان عشایری را به 16 مورد در سال 94  افزایش و جهت تقویت بنیه مالی صندوق ها 530 میلیول ریال کمک بلاعوض به صندوق های مذکور تزریق نماید و سهم زنان عشایر را درانجام کارهای گروهی و فعالیت های اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و ... ارتقاء بخشد.
وی با اشاره به تشکیل شورای عشایری استان بیان داشتند در سال 94 تعداد 3 جلسه استانی با 24 مصوبه و 11 جلسه شهرستانی با 88 مصوبه در خصوص شورای عشایری برگزار گردیده که یکی از جلسات به ریاست استاندار معزز و دو جلسه به ریاست معاونین استاندار تشکیل یافته است همچنین در شهرستانها نیز شوراهای عشابری به ریاست فرمانداران شهرستانی تشکیل می گردد . 
درادامه جلسه 12 نفر از نمایندگان عشایر ، کمبود امکانات بهداشتی نبود درمانگاههای سیار در مناطق ییلاقی ، تخریب مراتع و مسیر های کوچ عشایر ، اجاره مراتع به افراد غیر بومی، مشکلات تامین آب شرب سالم، نبود امکانات فرهنگی، کمبود فضای آموزشی و مدرسه و تخریب میان بند و تبدیل آنها به زمینهای زراعی، احداث بازارچه عرضه محصولات عشایری در نمایشگاههای دائمی ، مغایرت آمار سرشماری با آمار واقعی ، عدم خرید شیر و فرآورده های لبنی عشایر ، خرید و توزیع فانوس های خورشیدی ، عدم تخصیص سهمیه کنکور به فرزندان عشایری را از مهمترین مشکلات عشایر بیان کردند.
آقای مهندس سعادت پس از استماع دیدگاهها و نقطه نظرات عشایر با اشاره به کمبود فضاهای آموزشی در استان بیان داشتند : با وجود اینکه هم اکنون 5 هزار کلاس درس در استان نیاز است ولی طرح احداث مدارس شبانه روزی برای دانش آموزان عشایر در شورای آموزش وپرورش استان بررسی خواهد شد.
وی با تشریح اقدامات دولت در حوزه بهداشت، خاطرنشان کردند : 100 مرکز جامع سلامت در استان مصوب شده که عملیات اجرایی بخشی از آنها شروع شده است، 180 پایگاه سلامت نیز در سفر ریاست محترم جمهور به استان افتتاح شد که این اقدامات بیشتر در راستای ارتقای سطح خدمات رسانی در مناطق حاشیه ای و کم برخوردار بوده است.
آقای مهندس سعادت با اشاره به شغل دامپروری عشایر، افزودند : دامپروری سنتی توجیه اقتصادی ندارد و باید در نحوه تولید و پروش دام تجدید نظر و همچنین در خصوص خرید محصولات دامی عشایر برنامه ای مدون طراحی شود.
استاندار آذربایجان غربی در رابطه با گازرسانی به مناطق روستایی و روستاهای عشایرنشین استان نیز اظهار داشتند : طرح گاز رسانی در استان در دولت یازدهم با سرعت و شتاب زیادی دنبال می شود ضمناً در استان، امسال 200 کیلومتر راه روستایی آسفالت شده است .
ایشان با تاکید بر لزوم اجرای طرح اسکان عشایر بیان داشتند : طرح اسکان عشایر در دستور کار است؛ با اجرای این طرح که شامل اقدامات عمرانی و زیربنایی اسکان در کانون های توسعه عشایری و تجهیز این کانون ها به خدماتی از قبیل راه، آب، برق و آماده‌سازی سایت اسکان در مناطق عشایری است، وضعیت زندگی عشایر بهتر می شود و آرامش خاطر بیشتری در میان عشایر بوجود می آید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
اشتراک گذاری
تصاویر
  • استاندار آذربایجان غربی در دومین جلسه شورای عشایری استان : اجرای طرح اسکان عشایر در راستای افزایش کیفیت زندگی و رفاه خانوار عشایری ضروری است
ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: