برگزاری دوره ملی قانون مدیریت خدمات کشوری
امتیاز:
دوره ملی قانون مدیریت خدمات کشوری با حضور مدیران ، معاونین و کارشناسان امور اداری سازمان امور عشایری ایران و استان ها از مورخه 94/11/6 لغایت 94/11/7 به میزبانی اداره کل امور عشایر استان آذربایجان غربی در محل مجتمع آموزشی شهید باکری سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار گردید
دوره با تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم شروع شد سپس مدیر کل امور عشایر استان آقای مهندس زینال زاده ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان عزیز با نظری اجمالی بر سیمای عشایر استان آذربایجان غربی افزودند: استان آذربایجان غربی دارای 12 ایل و 21 طایفه مستقل عشایری می باشد که در 16 شهرستان مستقر بوده و عمدتاً به کار دامپروری ، صنایع دستی و ... مشغول می باشند. عشایر استان با دارا بودن قریب به دو میلیون واحد دامی بیش از ۲۰ درصد فرآورده های دامی استان را تولید و به بازار مصرف عرضه می نمایند.
آقای مهندس زینال زاده با اشاره بر رتبه عشایر استان در مقایسه با عشایر سایر استانها اظهار داشتند طبق آخرین بررسی های موجود توسط کارشناسان سازمان امور عشایر ایران و با حضور کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی در راستای تعیین سطح سازمانی مراکز استان ها ، طبق شاخص های ارزیابی ، اعم از وسعت استان ، جمعیت عشایر استان ، جمعیت دامی ، تعداد شهرستان های عشایر نشین ، تعداد تشکل های عشایری ، مساحت اراضی ، صنایع دستی و ... استان آذربایجان غربی از بین 31 استان عشایرنشین با رتبه 7/01 جایگاه سوم کشوری را دارا می باشد.
ایشان در ادامه با اشاره به ضرورت و اهمیت سواد آموزی جهت بهره مندی و آشنایی عشایر با مهارت ها و فعالیت های نوین،جهت رسیدن به اشتغال پایدار،بیان نمودند با توجه به اینکه توسعه هر کشوری مستلزم آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی است لذا بایستی در امر آموزش سرمایه گذاری نمود چرا که سرمایه گذاری در امر آموزش هزینه نیست بلکه برنامه ریزی ،برای داشتن جامعه ای پیشرفته و توسعه یافته است.وی در ادامه افزودند از کل افراد لازم التعلیم در جامعه عشایری به تعداد 91525 نفر ، تعداد 56391 نفر با سواد می باشند که امید است طبق تفاهم نامه منعقده با نهضت سواد آموزی ،نرخ با سوادی عشایر بیش از این ارتقاء یابد.
مدیر کل عشایر استان با اشاره به میزان تولیدات صنایع دستی عشایر تبیین نمودند عشایر استان در زمینه تولید صنایع دستی غیرداری ، با 42/9 % تولیدات دارای رتبه اول کشوری در بین استان های عشایرنشین ، و در زمینه تولید صنایع داری با تولید 15700 متر مربع در سال قریب به 10% تولیدات را در کشور به خود اختصاص داده است.
پس از ایشان آقای دکتر حاتمی زاده ، رییس مرکز برنامه ریزی ، نوسازی اداری و توسعه فناوری اطلاعات استانداری ، ضمن ابراز خرسندی از حضور همه مدیران و مسئولین امور اداری سازمان امور عشایر کشور و استان ها ، با اشاره بر شکل گیری و پایه گذاری قانون مدیریت خدمات کشوری افزودند برنامه جامع نظام اداری بایستی در قالب افزایش بهره وری و استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد ، ارتقاء سلامت اداری ، اصلاح فرایندها و روشهای انجام کار ، توانمند سازی نیروی انسانی و.... با هدف خدمات رسانی بهینه به مردم و ارتقاء سطح رضایتمندی مردم ، از عملکرد دولت اجرایی گردد.
ایشان در ادامه با اشاره به طرح تحول اداری و استقراردولت الکترونیک جهت ارتباط و تعامل دو سویه دولت و ملت در راستای کوتاه سازی بروکراسی اداری افزودند هدف اصلی دولت ارتقاء بهروری و کوچک سازی دولت جهت کارآمد کردن و کاهش تصدی های دولتی با واگذاری این تصدی ها به بخش غیر دولتی است.
پس از ایشان ، آقای مهندس مدنی ، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار داشتند ، ساختار اداری به دلیل ارتباط با سایر ساختار ها و میزان تاثیر گذاری آن از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخورداراست ، به طوریکه تحول در آن،اساس و پایه تحولات دیگر خواهد بود.آقای مهندس مدنی با توجه به اهمیت موضوع نظام جامع اداری در سازمان ها با نظری بر برنامه های تحول اداری ،افزودند مدیران در تصمیم گیری ها بایستی ارزشهای جامعه ،منابع در دسترس، هم سو بودن منابع نیروی انسانی با اهداف سازمانی ، را مد نظر قرار دهند. تا ضمن ارتقاء سلامت اداری و آشنا کردن مردم با حقوق و تکالیف خود به منظور استفاده مناسب از خدمات دستگاههای اجرایی ، میزان رضایت مردم از خدمات دولتی ارتقاء یابد.
گفتنی است جهت آشنایی هر چه بیشتر میهمانان عزیز با زندگی جامعه عشایر استان آذربایجان غربی ، کلیپ سیمای عشایر استان به مدت 5 دقیقه پخش گردید و در ادامه مدرس دوره جناب آقای مهندس مرشدی طبق سر فصل های موجود ، فصول قانون مدیریت خدمات کشوری را تشریح و در پایان به سوالات حاضرین پاسخ لازم را ارائه نمودند.

