این جلسه در مورخه 94/8/19 راس ساعت 9/30 صبح به ریاست جناب آقای مهندس سعادت استاندار محترم و با حضور جناب آقای صفرزاده قائم مقام و معاون توسعه و عمران سازمان امور عشایر ایران ،معاون سیاسی و امنیتی استانداری ، ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان مدیر کل امور عشایر استان و مدیران و مسئولین دستگاههای اجرایی در محل سالن شهید نیکخواه استانداری برگزار گردید .
در این جلسه استاندار محترم آذربایجان غربی به تشریح جایگاه والای عشایر استان به عنوان مرزداران غیور پرداخته و نقش آنان را در عرصه اقتصادی و تولیدات دامی حائز اهمیت برشمردند .
استاندار آذربایجان غربی با اشاره به آیین نامه ساماندهی عشایر در خصوص وظیفه مندی کلیه دستگاهها در خدمات رسانی به جامعه عشایری ، تمام دستگاههای استانی را موظف نمودند که ضمن اعلام برنامه های خود در حوزه عشایری در اسرع وقت ، با توجه به حوزه فعالیتی خود در خدمت رسانی به جامعه عشایری کوشا بوده و خواستار توجه جدی مسئولین به رفع مشکلات جامعه عشایری شدند .
ایشان با اشاره به پتانسیل های موجود در جامعه عشایری افزودند مناطق عشایری مستعد توسعه بوده و لازم است سرمایه گذاریهای بیشتری در خصوص تغییر معیشت و اشتغال پایدار آنها در آن مناطق عشایری انجام گیرد .
آقای مهندس سعادت از اولویتهای کاری در مناطق روستایی و عشایری را برنامه های گازرسانی و آبرسانی عنوان کردند وافزودند در این راستا مساعدتهای بیشتری صورت خواهد گرفت .
گفتنی است توجه به ورزش جوانان عشایری ، شتاب بخشی به سواد آموزی عشایر، طرح بیمه اجتماعی از دیگر مسائل مورد تاکید استاندار محترم بود .
پس از ایشان قائم مقام سازمان امور عشایر ایران آقای مهندس صفرزاده ضمن تقدیر و تشکر از بذل توجه آقای مهندس سعادت ، گزارشی جامع از وضعیت عشایر کشور را ارائه دادند ایشان اظهار داشتند جمعیت عشایر کشور شامل 213 هزار و 660 خانوار و 1 میلیون و 190 هزار نفر جمعیت است که این جمعیت 24 میلیون راس دام را هدایت و 25 درصد گوشت کشور را تولید می کند. ایشان افزودند 750 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 38 درصد از مراتع کل کشور در اختیار عشایر می باشد و عشایر عزیز بالغ بر 8000 سامانه عرفی دارند که محل استقرار عشایر می باشد .
آقای مهندس صفرزاده از بعد جامعه شناسی ، عشایر را به عنوان میراث فرهنگی و اجتماعی کشور عنوان نمودند وبیان داشتند با توجه به نقش بی بدیل عشایر در حفاظت از مرزها میتوان گفت عشایر نقش امنیتی دارند و بایستی به نحوی ساماندهی گردند که مناطق را در اختیار داشته باشند . ایشان در ادامه ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص برنامه های جامع سازمان امور عشایر ایران ، استفاده از برنامه راهبردی را در برنامه ریزیهای خرد و کلان خواستار شدند .
در ادامه آقای مهندس کریم زاده ضمن ارائه گزارشی از خدمات ارائه شده در مناطق عشایری ، نقش عشایر را در عرصه تولیدات دامی با اهمیت دانسته و هرگونه همکاری و همگامی با سایر دستگاهها را در خدمت رسانی به جامعه عشایری اعلام نمودند .
ایشان مشکلاتی از قبیل نبود متولی برای خرید تضمینی دام عشایر ، مشکل تامین نقدینگی برای تعاونی های عشایری ، سختی ارائه امکانات بدلیل ماهیت زندگی عشایر و زندگی در مناطق صعب العبور ، مشکلات مربوط به خشکسالیهای اخیر و ... را از مهمترین چالشهای حوزه عشایری عنوان نمودند .
آقای مهندس کریم زاده با اشاره به نقش موثر عشایر در دفاع از کیان اسلامی اظهار داشتند ایجاد زیربناهای رفاهی و ارائه امکانات مورد نیاز برای عشایر از طریق ارائه عملکرد مناسب از سوی دستگاههای اجرایی در راستای بهبود معیشت جامعه عشایری موثر خواهد بود و این امر موجب تقویت روحیه عشایر برای کار و تلاش مضاعف در جهت توسعه و پیشرفت منطقه و به تبع آن جامعه خواهد بود .
پس از ایشان آقای مهندس زینال زاده ضمن خوش آمدگویی به میهمانان و تقدیر ویژه از حسن توجه و عنایت استاندار محترم در احیای شورای عشایر استان جهت بررسی مسائل و مشکلات عشایر استان افزودند عشایر استان آذربایجان غربی مشتمل بر 15599 خانوار و جمعتی بالغ بر 103927 نفر جمعیت می باشد عشایر استان حدودا 4/3 درصد از جمعیت استان را تشکیل میدهند و استان آذربایجان غربی از بعد جمعیت عشایری چهارمین استان عشایر نشین کشور می باشد این جامعه مولد با دارا بودن قریب به دو میلیون واحد دامی 20 درصد از پروتئین استان را تولید و به بازار مصرف عرضه می نمایند .
مدیر کل امور عشایر استان در ادامه با اشاره به خدمات ارائه شده در مناطق عشایری افزودند اداره کل امور عشایر استان با فعالیت در 4 محور 1- طرح عملیات اجرایی اسکان عشایر 2- ارائه خدمات پشتیبانی به کوچندگان-3 طرح جایگزینی سوخت فسیلی4- طرح مطالعات ساماندهی عشایر توانسته خدماتی را در جامعه عشایری ارائه نماید ولی با توجه به ماهیت زندگی عشایری ، گستردگی و استقرار عشایر در مناطق ییلاقی لازم است که تمام دستگاههای اجرایی به استناد ماده 5 آیین نامه ساماندهی عشایر استان اهتمام ویژه ای در جهت رفع نیازهای عشایر استان به فراخور فعالیت های دستگاه اجرائی داشته باشند.
ایشان با اشاره به چالشهای جامعه عشایری استان خواستار مساعدت و ارائه عملکرد دستگاههای اجرایی در بخش عشایری جهت ایجاد زمینه ای جهت تعامل فزاینده و ارائه خدمات مطلوبتر شدند .
در نهایت مدیران و مسئولین دستگاههای اجرایی نیز در این جلسه، طرح ها و برنامه های پیشنهادی خود را برای ارتقای خدمت رسانی به جامعه عشایر استان ارائه کردند. و جلسه مصوبات خوب و اثر بخشی را جهت ارائه خدمات بهتر به جامعه عشایری استان داشت .جلسه با صلوات حاضرین خاتمه یافت .

